Cora – Dépliant du 01.12.2020 au 31.12.2020 – Page 41




Voici la page 41 sur 84 pages du dépliant Cora, valable du 01.12.2020 au 31.12.2020.



Page : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84
Page Suivante



Autre contenu de cette page

Ce texte est généré automatiquement, il peut donc contenir des erreurs.

ji

»

»

NX:

66 Sinds 2002 kweek ik voornam.

elij

* ‘

4

CULINARRE TIPS

129

Parthenaises in de familieboerderij

ik van mijn grootvader erfde. Mijn zoon

* Voeg na het bakken wat fleur

KEI KE A och AR

Á

gaat nog naar school maar helpt me

meer verfijnde smaak.

wanneer hij kan. Hier gebeurt alles met het

* Als je het vlees vóór en na het.

grootste respect voor de natuur, zonder

kunstmatige voeding. Het kalf drinkt enkel

bakken laat rusten, krijgt het een

zachte en sappige smaak.

melk van zijn moeder, die zelf gras

urert Oljegres in Gin

» Bak het vlees in boter, met enkele

van de weide eet. 99

druppels olie zodat die niet

En ann take 4

%

5

WELK STUK KIEZEN?

T

=

Alles hangt uiteraard af van je voorkeur, van het gerecht dat je wilt klaarmaken

en de tijd die je erin wilt steken. Een overzichtje voor een doordachte keuze.

VLEES

100% BELGISCH!

Fa

x

STEAK:

STOOF-

om te grillen of te bakken in de pan, weinig, medium of

4.1

goed doorbakken, afhankelijk van je voorkeur. De Steak

KARBONADE:

dit zijn stukken die gestoofd moeten worden.

komt uit de bovenkant van de bil (daar is‚ze het zachtst).

En daar heeft het rund er genoeg van! Dit is het

Denk eraan het vlees uit de koelkast te nemen zodat het

op kamertemperatuur is wanneer je het bakt.

ideale gerecht als je veel volk aan tafel verwacht.

5

i

A

x

hed

x

x

1

+

FILET PUR:

v

ONGLET:

een lekkernij die smeltin de mond. Di stuk uitde

in de pan gebakken of gegrild, met een snufje

lendenstreek is het zachtste en meest edele deel.

zout en peper van de molen. Een feest voor

liefhebbers van vlees met lange vezels. Dit was.

Het wordt gegeten als steak, maar leent zich ook perfect

trouwens het favoriete stuk van de slager, waar

voor de bereiding van een heerlijke rosbief. Bak het'niet

te lang. Rosé is het perfect!

hij van smulde zodra hij zijn slagerij sloot.

pn

a

;

CÔTE À LOS

ENTRECOTE:

hoe groter, hoe beter. Je kunt er gemakkelijk met

dit tussenribstuk' zit, zoals zijn naam al doet vermoeden,

twee en zelfs vier personen van eten! Dit stuk wordt,

tussen de ribben. Het blijft lekker sappig dankzij het vet date”

gegrild, gebakken in de pan of op de barbecue

À

errond zit en dat tijdens de bereiding smelt.

gelegd. Schroei beide kanten dicht op hoog vuur.

7

Tip: wikkel het in aluminiumfolie en laat enkele minuten

De korst die zo wordt gevormd zal het vlees

rusten. Zo wordt het nog zachter!

0000000000000

beschermen tijdens het bakken op matig vuur.

{

a

DE >