Cora – Dépliant du 01.12.2020 au 31.12.2020 – Page 4




Voici la page 4 sur 84 pages du dépliant Cora, valable du 01.12.2020 au 31.12.2020.



Page : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84
Page Suivante



Autre contenu de cette page

Ce texte est généré automatiquement, il peut donc contenir des erreurs.

Feesten *

Cora …„

de passie van het kiezen

© genden risice 6

VERONIQUE TABURIAUX, OPRICHTSTER VAN ECOLE

D'AUMENTATION VIVANTE ET DURABLE, VERTELT ONS

N

HOE WE HET VEILIG EN GEZOND KUNNEN HOUDEN

Heb jij als voedingsdeskundige tips om de winter

BEREIDINGSWIJZE

in deze feestperiode door te komen?

Welke bereidingswijze is de beste?

Onze manier van eten heeft een directe impact

op onze gezondheid. Levende en duurzame

Zodra er wordt gekookt, gaan er

voedingsstoffen verloren. Om vitaminen en

Véronique

voeding behoudt zoveel mogelijk voedingswaarde

mineralen maximaal te beschermen, wordt

Taburiaux

en respecteert tegelijk ook de seizoenen en onze

(wuweavd.be)

planeet. Ze bestaat uit voedingsmiddelen die van

aangeraden nooit boven de 100 °C te gaan.

Stomen is ideaal

nature rijk zijn aan enzymen en die vers geoogst en

maximaal ontkiemd zijn (granen, peulvruchten, noten

). Het zijn heuse

energiebommetjes! Levend, dat is ook alles wat lacto-gefermenteerd is,

HHYGENETIPS >

zoals zuurkool, groentepickles of kefir. Al die voedingsmiddelen leveren

‘goede’ bacteriën aan. Ze brengen onze darmflora in evenwicht en

Waar moeten we vooral op letten?

Maak je niet te veel zorgen. De

versterken ons afweersysteem. Ze hebben ook een grote

voedingssector waakt angstvallig over de

invloed op ons humeur. Onze ingewanden zijn

onze tweede hersenen!

hygiëne. Thuis kun je bacteriën en resten

van pesticiden verwijderen door fruit en

a

groenten te spoelen in water met azijn.

u

7

En wat met vlees en vis?

ISEIZOENSMENU ©

Waarom moeten we ons menu

Hou ze vóór de bereiding verticaal

onder de kraan en dep ze dan

afstemmen op de seizoenen?

zachtjes af.

Door te kiezen voor lokale

voeding uit de korte keten die

L

ze

niet chemisch werd behandeld,

#

beschermen we niet alleen

#

| VOORBEREIDINGSSTRESS

onze planeet maar ook onze

Hoe hou je het hoofd koel?

gezondheid. Ons lichaam heeft

Plan en doe zoveel mogelijk

niet in elk seizoen hetzelfde nodig.

e

vooraf! Denk rustig na over je menu

De natuur zit slim in elkaar!

en maak een lijstje van wat je vooraf

al kunt klaarmaken. Verminder de

Welke groenten eten we het best

in de winter?

hoeveelheid van de recepten.

Knol- en wortelgroenten (biet, knolselder,

In 99,99% van de gevallen eten we te veel

tijdens de feesten. Een schotel gezonde

pastinaak), kolen en pompoenen zijn van nature

rijk aan

rgie en helpen ons de koude te trotseren.

aperitiefhapjes kan perfect dienst doen

als voorgerecht.

**

cora

ze