Cora – Dépliant du 01.12.2020 au 31.12.2020 – Page 4
Voici la page 4 sur 84 pages du dépliant Cora, valable du 01.12.2020 au 31.12.2020.
Page :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
Page Suivante
Autre contenu de cette page
Ce texte est généré automatiquement, il peut donc contenir des erreurs.
Feesten *
Cora …„
de passie van het kiezen
© genden risice 6
VERONIQUE TABURIAUX, OPRICHTSTER VAN ECOLE
D'AUMENTATION VIVANTE ET DURABLE, VERTELT ONS
N
HOE WE HET VEILIG EN GEZOND KUNNEN HOUDEN
Heb jij als voedingsdeskundige tips om de winter
BEREIDINGSWIJZE
in deze feestperiode door te komen?
Welke bereidingswijze is de beste?
Onze manier van eten heeft een directe impact
op onze gezondheid. Levende en duurzame
Zodra er wordt gekookt, gaan er
voedingsstoffen verloren. Om vitaminen en
Véronique
voeding behoudt zoveel mogelijk voedingswaarde
mineralen maximaal te beschermen, wordt
Taburiaux
en respecteert tegelijk ook de seizoenen en onze
(wuweavd.be)
planeet. Ze bestaat uit voedingsmiddelen die van
aangeraden nooit boven de 100 °C te gaan.
Stomen is ideaal
nature rijk zijn aan enzymen en die vers geoogst en
maximaal ontkiemd zijn (granen, peulvruchten, noten
). Het zijn heuse
energiebommetjes! Levend, dat is ook alles wat lacto-gefermenteerd is,
HHYGENETIPS >
zoals zuurkool, groentepickles of kefir. Al die voedingsmiddelen leveren
‘goede’ bacteriën aan. Ze brengen onze darmflora in evenwicht en
Waar moeten we vooral op letten?
Maak je niet te veel zorgen. De
versterken ons afweersysteem. Ze hebben ook een grote
voedingssector waakt angstvallig over de
invloed op ons humeur. Onze ingewanden zijn
onze tweede hersenen!
hygiëne. Thuis kun je bacteriën en resten
van pesticiden verwijderen door fruit en
a
groenten te spoelen in water met azijn.
u
7
En wat met vlees en vis?
ISEIZOENSMENU ©
Waarom moeten we ons menu
Hou ze vóór de bereiding verticaal
onder de kraan en dep ze dan
afstemmen op de seizoenen?
zachtjes af.
Door te kiezen voor lokale
voeding uit de korte keten die
L
ze
niet chemisch werd behandeld,
#
beschermen we niet alleen
#
| VOORBEREIDINGSSTRESS
onze planeet maar ook onze
Hoe hou je het hoofd koel?
gezondheid. Ons lichaam heeft
Plan en doe zoveel mogelijk
niet in elk seizoen hetzelfde nodig.
e
vooraf! Denk rustig na over je menu
De natuur zit slim in elkaar!
en maak een lijstje van wat je vooraf
al kunt klaarmaken. Verminder de
Welke groenten eten we het best
in de winter?
hoeveelheid van de recepten.
Knol- en wortelgroenten (biet, knolselder,
In 99,99% van de gevallen eten we te veel
tijdens de feesten. Een schotel gezonde
pastinaak), kolen en pompoenen zijn van nature
rijk aan
rgie en helpen ons de koude te trotseren.
aperitiefhapjes kan perfect dienst doen
als voorgerecht.
**
cora
ze